Fırat Çöloğlu Fan Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Fırat Çöloğlu Fan Sitesi Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : https://firatcologlu.forum-canada.com/u10
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Engelli Kedilerin Dünyası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
shéqéR_shéy
Admin
Admin
shéqéR_shéy


Ruh Halinizi Belirtin =) : Engelli Kedilerin Dünyası Yurekl10
Mesaj Sayısı : 377
Kayıt tarihi : 24/04/09
Yaş : 32
Nerden : istanbul

Engelli Kedilerin Dünyası Empty
MesajKonu: Engelli Kedilerin Dünyası   Engelli Kedilerin Dünyası Icon_minitimeC.tesi Mayıs 02, 2009 12:43 pm

<B>
<BLOCKQUOTE>--------------------------------------------------------------------------------

Bazı kediler doğuştan gelen sebeplerden ötürü bazı kediler ise bir kaza ya da hastalık sonucu ne yazık ki engelli olurlar. Böylesi bir talihsizlik ister çocukken isterse daha sonraki bir evrede gelse de engellilik kedinin yaşamını ciddi bir şekilde etkileyecektir. Engelli olmak ve engelli olarak yaşamak bir öğrenme sürecidir. Sadece kediniz için değil sizin için de. Engelli bir kedi için yapılacak ilk iyi şey onu kabullenmek ve onun bu durumuna üzülerek değil tam tersine daha çok sevgi göstererek cevap vermektir. Kimseyi suçlamayın ya da kızmayın kedinizle kuracağınız yeni yaşamın tebessümlerini keşfetmeye çalışın.


Engelli bir kedi ile yaşıyorsanız ya da engelli bir kediyle evinizi paylaşmak gibi bir harika bir davranışta bulunduysanız evinizin düzeninde onun rahat etmesi ve daha kolay hareket etmesi için bazı düzenlemeler de yapmanız gerekecektir.


Engelli kediler yerden yüksek yerlere sıçrama tırmanma konusunda zorluk yaşarlar. Uzanmasını istediğiniz ya da çıkmasını istediğiniz ve onun için ulaşılması güç olan mekanlara bir tahta üzerine halı geçireceğiniz rampalarla yardımcı olabilirsiniz. Böylelikle tırnaklarının da yardımıyla eskisine oranla daha kolay bir şekilde çıkabilecektir.


Eğer gözleri görmeyen bir kedi ile beraberseniz onu genel olarak aynı mekanlarda tutmalı ve eşyaların yerini mümkün olduğunca değiştirmemelisiniz. Ayrıca onun hareket alanında yer alan sivri uçlu ya da sert köşeli cisimleri de ya tamamen kaldırmalı ya da bu türden eşyaların kenarlarını kalın naylonlarla kaplamalısınız.


Kapı tüm kediler için olduğu gibi engelli kediler için de baştan çıkartıcı bir davetiyedir. Açıkken dışarı çıkmaları riskine karşı kapı eşiğine aralıklarla kolonya dökebilirisiniz. Kolonya kedilerin hoşlanmadığı kokulardandır. Nispeten kapıdan uzak duracaklardır.


Engelli bir kedi için mümkünse evinizde birden fazla kedi kumu ve birden fazla su kabı bulundurmalısınız. Çünkü tek bir kaba erişmekte normalden fazla enerji harcayacak ve yorulacaklardır.



Ayrıca engelli kedilere mutlaka kimlik tasması takılmalı ve kimliğine engelli olduğu da belirtilmelidir.


Engelli kediler genel olarak 6 kategoriye ayrılmaktadır :


1) Üç Ayaklı Kediler (Amputi)


2) Ama Kediler


3) Sağır Kediler


4) Hem Ama Hem Sağır Kediler


5) Zihin Engelliler


6) Raşitik Kediler



Üç bacaklı kediler genellikle dört bacaklı kediler kadar hareketlidirler. Ama temizliklerinde sizden biraz yardım alabilirler. Eğer bir kaza sonucu üç bacaklı kaldı ise yeni yaş..... alışmasında belli bir süre yardımcı olduktan sonra fazla korumacı davranmamalısınız.


Gözleri görmeyen kediler için ses çok önemlidir. Sese eskisinden de duyarlı olurlar. Eğer tek gözleri görüyorsa başlarını daha fazla hareket ettirme eğilimindedirler. Tek gözü görmeyen kediler perspektif duygularını belli ölçüde yitirdiklerinden yüksek yerlere çıkmaları düşme ile sonuçlanabilir.


Sağır kediler duymadıkları için bir çok tehlikenin gelişinden habersizdirler. Bu yüzden kapalı veya kontrollü mekanlarda tutulmaları gerekir. Ayrıca sizin onu bulmanıza yardımcı olması amacıyla (sizin çağırdığınızı duyamayacağından) boynuna küçük bir çan takmak iyi bir çözüm olabilir.


Hem sağır hem kör kediler ise yer titreşimlerinden ya da kendilerine dokunulduğunda hissederler. Evin eşyalarının yerlerinin sabit kalması özellikle onlar için daha çok önem arzeder.


Spastik kediler ya doğumda ya da beyin enfeksiyonu sebebi ile engelli olmuşlardır. Düzgün yürüyemez ve düzgün hareket tarzı gösteremezler. Özen ve koruma gösterilmelidir. Spastik kediler sıradışı yürüyüşleri sebebi ile ilginçtir ki iyi avcıdırlar ve ani hareketleri ile rahatlıkla bir av yakalayabilirler. Ama kapalı ya da kontrollü mekanlarda yaşamaları onları tehlikelerden ciddi ölçüde uzak tutacaktır.


Hastalık sebebi ile ya da doğumdan kaynaklanan bir sebeple kemik yapısı yeterince gelişmemiş kedilerin kemiklerinin kırılma tehlikesi vardır ve bu sebeple sıçrama gibi aktiviteler onlar için sıkıntılı sonuçlar doğurabilir.


Bir engelli kedi ile yaşamak özveri gerektirse de bunu başaranlar yardımın ve korumanın sevgiyi ne kadar cömertleştirebileceğinin o gizli tadını yaşarlar. </BLOCKQUOTE></B>
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://firatcologlu.yforum.biz
 
Engelli Kedilerin Dünyası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Fırat Çöloğlu Fan Sitesi :: Sosyal :: Hayvanlar Alemi-
Buraya geçin: